Vaječné karbanátky

Ingredience


Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Petržel - nať 1 kávová lžička
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 0.3 kávová lžička
Tuk 10 dkg
Vejce slepičí 7 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji mlékem. Necháme provařit v hustou kaši.
  2. Přidáme najemno nakrájená vejce, petržel a ochutíme solí.
  3. Z připravené směsi uděláme karbanátky a obalíme je v mouce, vejci a strouhance.
  4. Smažíme v rozpáleném tuku dozlata.
  5. K příloze podáváme bramborovou kaši a dušenou zeleninu.