Vaječné karbanátky
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
0.3 kávová lžička |
Tuk |
10 dkg |
Vejce slepičí |
7 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji mlékem. Necháme provařit v hustou kaši.
- Přidáme najemno nakrájená vejce, petržel a ochutíme solí.
- Z připravené směsi uděláme karbanátky a obalíme je v mouce, vejci a strouhance.
- Smažíme v rozpáleném tuku dozlata.
- K příloze podáváme bramborovou kaši a dušenou zeleninu.