Protivínská roštěná
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
400 g |
Hovězí vývar základní |
1.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý mletý |
0.3 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
0.3 kávová lžička |
Zázvor mletý |
4 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Naklepeme naporcované roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme a okořeníme. Opečeme zprudka po obou stranách asi v jedné třetině rozpáleného sádla.
- Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata ve zbylém sádle.
- Podlijeme, přidáme opečené roštěnky, zbylý tuk se šťávou z opečených roštěnek a necháme dusit pod pokličkou do změknutí masa.
- Pak roštěnky vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem, promícháme a zvolna povaříme.
- Ke konci přilijeme pivo, převaříme a přecedíme omáčku.
- Do procezené omáčky vložíme roštěnky a krátce necháme lehce přejít varem.
- Podáváme s knedlíkem či rýží.