Protivínská roštěná

Protivínská roštěná - obrázek

Ingredience


Cibule 100 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 400 g
Hovězí vývar základní 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý mletý 0.3 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 0.3 kávová lžička
Zázvor mletý 4 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Naklepeme naporcované roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme a okořeníme. Opečeme zprudka po obou stranách asi v jedné třetině rozpáleného sádla.
  2. Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata ve zbylém sádle.
  3. Podlijeme, přidáme opečené roštěnky, zbylý tuk se šťávou z opečených roštěnek a necháme dusit pod pokličkou do změknutí masa.
  4. Pak roštěnky vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem, promícháme a zvolna povaříme.
  5. Ke konci přilijeme pivo, převaříme a přecedíme omáčku.
  6. Do procezené omáčky vložíme roštěnky a krátce necháme lehce přejít varem.
  7. Podáváme s knedlíkem či rýží.