Ruská polévka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
100 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Petržel - nať |
5 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
60 g |
Zelenina kořenová |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a uvaříme doměkka.
- Mouku nasucho opražíme, povaříme ve vývaru z cibule a bobkového listu, vše spojíme a krátce povaříme.
- Nakonec do polévky přidáme kousek másla, nasekanou petrželku a na talíři ještě lžíci kyselé smetany.