Ruská polévka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 100 g
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Petržel - nať 5 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 60 g
Zelenina kořenová 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a uvaříme doměkka.
  2. Mouku nasucho opražíme, povaříme ve vývaru z cibule a bobkového listu, vše spojíme a krátce povaříme.
  3. Nakonec do polévky přidáme kousek másla, nasekanou petrželku a na talíři ještě lžíci kyselé smetany.