Vepřové po řecku
Ingredience
Celer bulvový |
60 g |
Citrony |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
20 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso libové |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso osolíme a udusíme doměkka na celeru, nakrájeném na nudličky.
- Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
- Měkké maso nakrájíme na plátky a na talíři je ozdobíme nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem, plátkem citronu a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zjemníme kouskem másla.