Strouhankové knedlíčky
Ingredience
Máslo čerstvé |
10 g |
Mléko polotučné |
5 polévková lžíce |
Petržel - nať |
5 g |
Strouhanka |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Máslo utřeme s vejcem, osolíme a promícháme se strouhankou zvlhčenou mlékem. Necháme asi 30 minut odpočinout.
- Z těsta utvoříme malý knedlíček a na zkoušku jej zavaříme do osolené vařící vody. Je-li po uvaření měkký, přidáme do těsta trochu strouhanky. Uvaříme ostatní knedlíčky.
- Těsto můžeme okořenit nasekanou petrželkou.