Křehký koláč se sněhem

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 120 g
Cukr vanilka 1 ks
Jablka 350 g
Máslo čerstvé 110 g
Mouka pšeničná hladká T 650 160 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, másla, cukru, kůry a žloutků vypracujeme křehké těsto. Vyválíme je na placku a dáme na plech.
  2. Na těsto rozestřeme oloupaná, jemně nastrouhaná jablka s cukrem a citronovou kůrou a šťávou. Pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě.
  3. Upečený koláč potřeme pevným sněhem z bílků smíchaným s cukrem a ještě dáme zapéci asi na 2 minuty.