Křehký koláč se sněhem
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Cukr moučkový |
120 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jablka |
350 g |
Máslo čerstvé |
110 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
160 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z mouky, másla, cukru, kůry a žloutků vypracujeme křehké těsto. Vyválíme je na placku a dáme na plech.
- Na těsto rozestřeme oloupaná, jemně nastrouhaná jablka s cukrem a citronovou kůrou a šťávou. Pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Upečený koláč potřeme pevným sněhem z bílků smíchaným s cukrem a ještě dáme zapéci asi na 2 minuty.