Drůbeží játra a srdíčka na cibulce
Ingredience
Cibule |
300 g |
Játra drůbeží |
1500 g |
Kmín celý |
2 g |
Kuřecí srdíčka |
1000 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě.
- Drůbeží játra očistíme, opláchneme, krátce ovaříme a slijeme.
- Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, přidáme prosátou mouku, osmahneme, zalijeme odvarem za srdíček a vodou, rozšleháme, přidáme pepř, kmín a rajčatový protlak. Alespoň 10 minut vaříme.
- Do vzniklé šťávy vložíme uvařená srdíčka a ovařená játra a dodusíme je doměkka.
- Před koncem dušení pokrm podle potřeby přisolíme.