Drůbeží játra a srdíčka na cibulce

Ingredience


Cibule 300 g
Játra drůbeží 1500 g
Kmín celý 2 g
Kuřecí srdíčka 1000 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 2 g
Protlak rajčatový 50 g
Sůl 25 g
Tuk 150 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě.
  2. Drůbeží játra očistíme, opláchneme, krátce ovaříme a slijeme.
  3. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, přidáme prosátou mouku, osmahneme, zalijeme odvarem za srdíček a vodou, rozšleháme, přidáme pepř, kmín a rajčatový protlak. Alespoň 10 minut vaříme.
  4. Do vzniklé šťávy vložíme uvařená srdíčka a ovařená játra a dodusíme je doměkka.
  5. Před koncem dušení pokrm podle potřeby přisolíme.