Vodňanská roštěná
Ingredience
Cibule |
120 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Okurky nakládané |
60 g |
Pepř černý mletý |
5 špetka |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sardelová pasta |
12 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Naklepeme plátky roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle.
- Pak je vyjmeme, osmahneme na sádle najemno nakrájenou cibuli a vložíme k ní opečené roštěnky.
- Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Poté roštěnky opět vyndáme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, poprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme.
- Provařenou šťávu přecedíme, přidáme nadrobno nakrájené žampiony, které jsme předem podusili na sádle, sardelovou pastu, podušenou cibuli nakrájenou na kolečka a nakrájené okurky na nudličky.
- Opět znovu povaříme.
- K příloze podáváme houskové knedlíky.