Vodňanská roštěná

Ingredience


Cibule 120 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Okurky nakládané 60 g
Pepř černý mletý 5 špetka
Sádlo škvařené 50 g
Sardelová pasta 12 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Naklepeme plátky roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle.
  2. Pak je vyjmeme, osmahneme na sádle najemno nakrájenou cibuli a vložíme k ní opečené roštěnky.
  3. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
  4. Poté roštěnky opět vyndáme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, poprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme.
  5. Provařenou šťávu přecedíme, přidáme nadrobno nakrájené žampiony, které jsme předem podusili na sádle, sardelovou pastu, podušenou cibuli nakrájenou na kolečka a nakrájené okurky na nudličky.
  6. Opět znovu povaříme.
  7. K příloze podáváme houskové knedlíky.