Brambory plněné ementálem

Brambory plněné ementálem - obrázek

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 12 ks
Máslo čerstvé 100 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory vařené ve slupce oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky.
  2. Máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme sýr a vnitřek z brambor. Osolíme, přidáme koření a smetanu.
  3. Směs velmi dobře promícháme a naplníme jí vydlabané půlky brambor. Takto připravené brambory posypeme strouhaným sýrem a petrželkou a dáme zapéci do trouby.