Brambory plněné ementálem
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
12 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory vařené ve slupce oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky.
- Máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme sýr a vnitřek z brambor. Osolíme, přidáme koření a smetanu.
- Směs velmi dobře promícháme a naplníme jí vydlabané půlky brambor. Takto připravené brambory posypeme strouhaným sýrem a petrželkou a dáme zapéci do trouby.