Květáková polévka s krupicí

Květáková polévka s krupicí - obrázek

Ingredience


Květák 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pšeničná krupice 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vývar z hovězích kostí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák rozebereme na malé růžičky a spolu s nahrubo nastrouhanou mrkví vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
  2. Do vroucího vývaru zavaříme krupici rozmíchanou s malým množstvím studené vody a vaříme, až je krupice i zelenina měkká.
  3. Nakonec do polévky zašleháme vejce a necháme srazit. Dle chuti dosolíme a doplníme najemno nakrájenou petrželkou.