Květáková polévka s krupicí
Ingredience
Květák |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pšeničná krupice |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěný květák rozebereme na malé růžičky a spolu s nahrubo nastrouhanou mrkví vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
- Do vroucího vývaru zavaříme krupici rozmíchanou s malým množstvím studené vody a vaříme, až je krupice i zelenina měkká.
- Nakonec do polévky zašleháme vejce a necháme srazit. Dle chuti dosolíme a doplníme najemno nakrájenou petrželkou.