Jarní salát

Ingredience


Citronová šťáva 2 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Karotka 2 ks
Kedlubna 1 ks
Olej stolní 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 4 špetka
Pšeničné klíčky 4 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 0.3 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opraný a osušený salát natrháme na menší kousky.
  2. Oškrábanou karotku a oloupanou kedlubnu nastrouháme nahrubo.
  3. přidáme jemně nasekané mladé lístky kedlubny a vojtěškové klíčky, promícháme ve velké skleněné nádobě a zalijeme sladkokyselou zálivkou připravenou z oleje, citronové šťávy, soli, pepře a cukru.
  4. Ihned podáváme.