Jarní salát
Ingredience
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Karotka |
2 ks |
Kedlubna |
1 ks |
Olej stolní |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Pšeničné klíčky |
4 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
0.3 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opraný a osušený salát natrháme na menší kousky.
- Oškrábanou karotku a oloupanou kedlubnu nastrouháme nahrubo.
- přidáme jemně nasekané mladé lístky kedlubny a vojtěškové klíčky, promícháme ve velké skleněné nádobě a zalijeme sladkokyselou zálivkou připravenou z oleje, citronové šťávy, soli, pepře a cukru.
- Ihned podáváme.