Medový koláč s tvarohem

Ingredience


Med včelí 4 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Tvaroh jemný 500 g
Vejce slepičí 3 ks
Cukr moučkový 40 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 170 g
Tuk 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku s kypřícím práškem prosijeme na vál, přidáme změklý tuk nakrájený na malé kousky a promneme je s moukou.
  2. Ke směsi přidáme moučkový cukr a vše zpracujeme v hladké těsto.
  3. Rozválíme je na pomoučeném vále v kolo, vyložíme jím dno a stěny koláčové formy o průměru asi 20 cm a přečnívající okraje odřízneme. Těsto ve formě uložíme na 30 minut do chladna.
  4. Potom koláč naplníme tvarohovou náplní, povrch dortu poprášíme skořicí a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 35 minut.
  5. Náplň:
  6. Tvaroh prolisujeme, ve středně velké nádobě promícháme s tekutým, případně mírně nahřátým medem, s rozšlehanými vejci a se špetkou skořice.