Medový koláč s tvarohem
Ingredience
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Tvaroh jemný |
500 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Cukr moučkový |
40 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
170 g |
Tuk |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mouku s kypřícím práškem prosijeme na vál, přidáme změklý tuk nakrájený na malé kousky a promneme je s moukou.
- Ke směsi přidáme moučkový cukr a vše zpracujeme v hladké těsto.
- Rozválíme je na pomoučeném vále v kolo, vyložíme jím dno a stěny koláčové formy o průměru asi 20 cm a přečnívající okraje odřízneme. Těsto ve formě uložíme na 30 minut do chladna.
- Potom koláč naplníme tvarohovou náplní, povrch dortu poprášíme skořicí a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 35 minut.
-
- Náplň:
- Tvaroh prolisujeme, ve středně velké nádobě promícháme s tekutým, případně mírně nahřátým medem, s rozšlehanými vejci a se špetkou skořice.