Štěpánská sekaná
Ingredience
Cibule |
10 g |
Hovězí libové |
100 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pažitka |
5 g |
Petržel - nať |
5 g |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřové maso libové |
100 g |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Žemle tuková |
20 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté hovězí a vepřové maso umeleme a přidáme máčenou housku, sekanou petrželku, vejce, strouhanku a sůl. Dobře propracujeme.
- Z těsta utvoříme obdélník, naplníme jej míchanými vejci, posypeme nasekanou pažitkou a stočíme.
- Sekanou vložíme na vymazaný pekáč, podlijeme vývarem z kostí a upečeme. Při podávání pokrm posypeme drceným kmínem.