Štěpánská sekaná

Štěpánská sekaná - obrázek

Ingredience


Cibule 10 g
Hovězí libové 100 g
Kmín celý 1 špetka
Máslo čerstvé 30 g
Pažitka 5 g
Petržel - nať 5 g
Strouhanka 20 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Vepřové maso libové 100 g
Vývar z hovězích kostí 250 ml
Žemle tuková 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté hovězí a vepřové maso umeleme a přidáme máčenou housku, sekanou petrželku, vejce, strouhanku a sůl. Dobře propracujeme.
  2. Z těsta utvoříme obdélník, naplníme jej míchanými vejci, posypeme nasekanou pažitkou a stočíme.
  3. Sekanou vložíme na vymazaný pekáč, podlijeme vývarem z kostí a upečeme. Při podávání pokrm posypeme drceným kmínem.