Hovězí s křenem

Ingredience


Cibule 20 g
Hovězí maso zadní 200 g
Křen 40 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle.
  2. Přidáme naklepané a osolené plátky masa, po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme.
  3. Měkké maso vyjmeme, vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme vývarem. Krátce povaříme.
  4. Potom šťávu procedíme, přilijeme smetanu a přelijeme přes maso. Před podáváním posypeme plátky masa nastrouhaným křenem.