Hovězí s křenem
Ingredience
Cibule |
20 g |
Hovězí maso zadní |
200 g |
Křen |
40 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle.
- Přidáme naklepané a osolené plátky masa, po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme.
- Měkké maso vyjmeme, vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme vývarem. Krátce povaříme.
- Potom šťávu procedíme, přilijeme smetanu a přelijeme přes maso. Před podáváním posypeme plátky masa nastrouhaným křenem.