Hovězí s koprem
Ingredience
Cibule |
20 g |
Citrony |
0.5 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hovězí maso zadní |
200 g |
Kopr čerstvý |
5 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
Zelenina kořenová |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na másle osmažíme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidáme naklepané a osolené plátky masa, opečeme, podlijeme vývarem a dusíme.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme.
- Omáčku prolisujeme, přidáme nasekaný kopr a nakonec ochutíme cukrem a citronovou šťávou.