Hovězí s koprem

Ingredience


Cibule 20 g
Citrony 0.5 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hovězí maso zadní 200 g
Kopr čerstvý 5 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
Zelenina kořenová 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle osmažíme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidáme naklepané a osolené plátky masa, opečeme, podlijeme vývarem a dusíme.
  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme.
  3. Omáčku prolisujeme, přidáme nasekaný kopr a nakonec ochutíme cukrem a citronovou šťávou.