Drobenkový koláč s ovocem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 100 g
Jahody zahradní 200 g
Maliny 150 g
Máslo čerstvé 140 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Ostružiny 100 g
Rybíz červený 100 g
Smetana 12% (konzumní) 2.5 dl
Sůl 1 špetka
Třešně 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku,cukr,sůl ve velké míse.Přidáme kousky másla a propracujeme v hrubou sypkou směs.
  2. Omyjeme rybíz,třešně,jahody a necháme okapat.Větší jahody překrojíme,rybíz odstopkujeme a třešně vypeckujeme.Ostružiny a maliny nemyjeme-nasákly by vodu.
  3. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Pekáč vymažeme máslem a naskládáme do něj ovoce.V hrnku rozmícháme med se šťávou z citronu a pokapeme tím ovoce.Rovnoměrně posypeme drobenkou.Pečeme 25 minut.
  4. Smetanu podáváme zvlášť.