Telecí na smetaně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 20 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý celý 2 ks
Sůl 1 špetka
Telecí plec 200 g
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle zpěníme cibuli, přidáme omyté, na plátky nakrájené maso, osolíme a opečeme. Dále přidáme všechno koření, podlijeme vývarem a dusíme.
  2. Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu, zaprášíme moukou, zředíme vývarem a povaříme.
  3. Hotovou omáčku přecedíme a přilijeme rozmíchanou kyselou smetanu.