Telecí na smetaně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
20 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý celý |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Telecí plec |
200 g |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na másle zpěníme cibuli, přidáme omyté, na plátky nakrájené maso, osolíme a opečeme. Dále přidáme všechno koření, podlijeme vývarem a dusíme.
- Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu, zaprášíme moukou, zředíme vývarem a povaříme.
- Hotovou omáčku přecedíme a přilijeme rozmíchanou kyselou smetanu.