Mramorové čokoládové kostky

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 1.5 dl
Cukr vanilka 0.5 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 dl
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku rozehřejeme nalámanou čokoládu s kousky másla nebo margarínu.Směs necháme vychladnout.
  2. Do vychladlé směsi přidáme vejce,cukr,vanilkový cukr,mouku, prášek do pečiva a vymícháme v hladké těsto.Malou obdélníkovou formu vyložíme pečícím papírem.Vlijeme do ní těsto a dáme na 20 minut péci do předehřáté trouby na 200 stupňů.Pečeme ve střední části trouby.
  3. Hořkou a bílou čokoládu nastouháme na hrubém struhadle a posypeme jí ještě horký korpus.Rozehřátou čokoládu rozetřeme tak,aby vzniklo nepravidelné mramorování.Necháme vychladnout a nakrájíme na kostky a můžeme podávat.