Mramorové čokoládové kostky
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr krupice |
1.5 dl |
Cukr vanilka |
0.5 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V kastrůlku rozehřejeme nalámanou čokoládu s kousky másla nebo margarínu.Směs necháme vychladnout.
- Do vychladlé směsi přidáme vejce,cukr,vanilkový cukr,mouku, prášek do pečiva a vymícháme v hladké těsto.Malou obdélníkovou formu vyložíme pečícím papírem.Vlijeme do ní těsto a dáme na 20 minut péci do předehřáté trouby na 200 stupňů.Pečeme ve střední části trouby.
- Hořkou a bílou čokoládu nastouháme na hrubém struhadle a posypeme jí ještě horký korpus.Rozehřátou čokoládu rozetřeme tak,aby vzniklo nepravidelné mramorování.Necháme vychladnout a nakrájíme na kostky a můžeme podávat.