Císařský řízek
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Pepř černý celý |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Telecí kýta |
200 g |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme.
- Řízky obalíme v hladké mouce a po obou stranách zprudka opečeme na másle. Podlijeme vývarem z kostí, přidáme koření a dusíme.
- Hotovou šťávu přecedíme, přilijeme rozšlehanou kyselou smetanu a nakonec ochutíme citronovou šťávou.