Telecí řízek s vaječnou omeletou
Ingredience
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
30 g |
Petržel - nať |
5 g |
Sůl |
1 špetka |
Telecí kýta |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Podlijeme vývarem z kostí a dusíme doměkka.
- Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme udušené, jemně nakrájené žampiony, promícháme a upečeme omeletu.
- Při podávání klademe přeloženou omeletu na plátky masa. Můžeme ozdobit dílky rajčete.