Hovězí plátky s pikantní omáčkou

Ingredience


Celer bulvový 20 g
Citrony 1 ks
Hovězí maso zadní 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Mrkev kořen 20 g
Petržel kořen 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 40 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a dusíme spolu s očištěnou, nakrájenou zeleninou.
  2. Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme. Nakonec do šťávy přidáme kousek másla a ochutíme citronovou šťávou.
  3. Hotové plátky zdobíme jemně nakrájenou šunkou a nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem.