Hovězí plátky s pikantní omáčkou
Ingredience
Celer bulvový |
20 g |
Citrony |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Mrkev kořen |
20 g |
Petržel kořen |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a dusíme spolu s očištěnou, nakrájenou zeleninou.
- Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme. Nakonec do šťávy přidáme kousek másla a ochutíme citronovou šťávou.
- Hotové plátky zdobíme jemně nakrájenou šunkou a nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem.