Telecí závitek s petrželkou
Ingredience
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Petržel - nať |
5 g |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Telecí kýta |
240 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.
- Plátky potřeme máslem smíchaným s nasekanou petrželkou. Zavineme, upevníme párátkem a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
- Maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme nasucho opraženou moukou, zředíme a povaříme.
- Nakonec přidáme smetanu a kousek másla.