Boloňské makarony
Ingredience
Hovězí maso zadní |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Protlak rajčatový |
20 g |
Špagety, Makarony |
160 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme. Podlijeme vodou a dusíme.
- Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou a přidáme rajčatový protlak a nakonec kousek másla.
- Makarony uvaříme v osolené vodě, scedíme a urovnáme po okraji talíře. Do středu vložíme plátek masa a přelijeme šťávou.
- Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.