Boloňské makarony

Boloňské makarony - obrázek

Ingredience


Hovězí maso zadní 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Protlak rajčatový 20 g
Špagety, Makarony 160 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme. Podlijeme vodou a dusíme.
  2. Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou a přidáme rajčatový protlak a nakonec kousek másla.
  3. Makarony uvaříme v osolené vodě, scedíme a urovnáme po okraji talíře. Do středu vložíme plátek masa a přelijeme šťávou.
  4. Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.