Telecí závitek s houbami
Ingredience
Cibule |
20 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Olej stolní |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
220 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěné, na plátky nakrájené houby osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Potom přidáme vejce a necháme je srazit.
- Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme připravenými houbami. Zavineme do závitku, upevníme nití a vložíme na zpěněnou cibuli. Dusíme ve vlastní šťávě, potom podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- Když je maso téměř měkké, přidáme několik hub nakrájených na kousky a vše dodusíme.