Čokoládové bochánky s tekutou čokoládou uvnitř
Ingredience
Čokoláda hořká |
150 g |
Cukr krupice |
80 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu předehřejeme na 240C.
- 2/3 čokolády nalámeme na kousky a spolu s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.
- Mezitím rozšleháme vejce s cukrem, přidáme čokoládu a nakonec vmícháme mouku. Metličkou důkladně prošleháme na hladký krém.
- Šest formiček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Každou naplníme do jedné třetiny těstem, doprostřed vložíme dvě kostičky zbylé čokolády a dolijeme těstem.
- Pečeme cca 10min, poté necháme mírně vychladnout, vyklopíme a ještě teplé podáváme. Můžeme dozdobit čerstvým ovocem.