Čokoládové bochánky s tekutou čokoládou uvnitř

Ingredience


Čokoláda hořká 150 g
Cukr krupice 80 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 240C.
  2. 2/3 čokolády nalámeme na kousky a spolu s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.
  3. Mezitím rozšleháme vejce s cukrem, přidáme čokoládu a nakonec vmícháme mouku. Metličkou důkladně prošleháme na hladký krém.
  4. Šest formiček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Každou naplníme do jedné třetiny těstem, doprostřed vložíme dvě kostičky zbylé čokolády a dolijeme těstem.
  5. Pečeme cca 10min, poté necháme mírně vychladnout, vyklopíme a ještě teplé podáváme. Můžeme dozdobit čerstvým ovocem.