Loupaná hovězí plec v burgundské hořčici

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 1 ks
Divoké koření celé 1 špetka
Hořčice Bornier - hrubozrnná 50 g
Hovězí plec 800 g
Máslo čerstvé 80 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nejprve očistíme, ochutíme solí, pepřem, důkladně potřeme hořčicí a do druhého dne necháme odpočinout v lednici.
  2. Na rozpálené pánvi maso zprudka opečeme, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a orestujeme.
  3. Přidáme divoké koření a rozmarýn, zalijeme vínem a trochou vody, zakryjeme alobalem, přemístíme do trouby předehřáté na 160C a pečeme do změknutí.
  4. Hotové maso vyjmeme, základ přecedíme a zredukujeme, zjemníme máslem.
  5. Podáváme horké, např. s kyselou cibulkou a žampiony.