Loupaná hovězí plec v burgundské hořčici
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Divoké koření celé |
1 špetka |
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
50 g |
Hovězí plec |
800 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nejprve očistíme, ochutíme solí, pepřem, důkladně potřeme hořčicí a do druhého dne necháme odpočinout v lednici.
- Na rozpálené pánvi maso zprudka opečeme, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a orestujeme.
- Přidáme divoké koření a rozmarýn, zalijeme vínem a trochou vody, zakryjeme alobalem, přemístíme do trouby předehřáté na 160C a pečeme do změknutí.
- Hotové maso vyjmeme, základ přecedíme a zredukujeme, zjemníme máslem.
- Podáváme horké, např. s kyselou cibulkou a žampiony.