Plátky z krůtích prsou s drůbežími játry
Ingredience
Hovězí vývar základní |
1 dl |
Játra drůbeží |
200 g |
Krůtí prsa |
750 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
100 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme přes vlákno na tenčí plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a po obou stranách rychle opečeme na tuku.
- Drůbeží játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky nebo na plátky. Osmahneme je na másle, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
- Potom přilijeme víno, šťávu přisolíme, vložíme do ní plátek masa a krátce prohřejeme.
- Ihned podáváme.