Vepřové po žebrácku

Ingredience


Cibule 20 g
Hořčice 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Okurky nakládané 40 g
Olej stolní 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 240 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a necháme osmahnout. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme hořčici a dusíme doměkka.
  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
  4. Nakonec do hotové šťávy přidáme jemně nakrájenou okurku.