Vepřové po žebrácku
Ingredience
Cibule |
20 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Okurky nakládané |
40 g |
Olej stolní |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
240 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
- Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a necháme osmahnout. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme hořčici a dusíme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
- Nakonec do hotové šťávy přidáme jemně nakrájenou okurku.