Kuře se zeleninou po maďarsku
Ingredience
Cibule |
20 g |
Kuře |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Petržel - nať |
5 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelenina kořenová |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na másle zpěníme cibuli a přidáme očištěnou, nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a omyté, osolené porce kuřete. Necháme vysmahnout, podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, rozředíme a povaříme. Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku.