Krůtí prsa s ananasem

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Glutasol 20 g
Kompot ananasový 1000 g
Krůtí prsa 1500 g
Mandle 300 g
Olej stolní 300 ml
Pažitka 50 g
Solamyl 200 g
Sůl 20 g
Vaječný bílek slepičí 100 g
Víno bílé 200 ml
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Promícháme je se škrobem, bílky a osolíme.
  2. Maso vložíme do mírně rozehřátého oleje a za stálého míchání opečeme. Přebytečný tuk potom scedíme.
  3. Na pánvičku dáme na malé kousky nakrájený ananas, překrájené mandle a zalijeme vývarem. Vše podusíme.
  4. Do podušeného ananasu přidáme prsíčka, ochutíme solí, cukrem, vínem, zahustíme máčeným škrobem a přidáme glutasol.
  5. Při podávání zdobíme porce jemně nakrájenou pažitkou.