Krůtí prsa s ananasem
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Glutasol |
20 g |
Kompot ananasový |
1000 g |
Krůtí prsa |
1500 g |
Mandle |
300 g |
Olej stolní |
300 ml |
Pažitka |
50 g |
Solamyl |
200 g |
Sůl |
20 g |
Vaječný bílek slepičí |
100 g |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Promícháme je se škrobem, bílky a osolíme.
- Maso vložíme do mírně rozehřátého oleje a za stálého míchání opečeme. Přebytečný tuk potom scedíme.
- Na pánvičku dáme na malé kousky nakrájený ananas, překrájené mandle a zalijeme vývarem. Vše podusíme.
- Do podušeného ananasu přidáme prsíčka, ochutíme solí, cukrem, vínem, zahustíme máčeným škrobem a přidáme glutasol.
- Při podávání zdobíme porce jemně nakrájenou pažitkou.