Dršťková se sýrem
Ingredience
Anglická slanina |
30 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Dršťky vařené |
300 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vývar z hovězích kostí |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Cibuli nakrájíme a zpěníme na slanině. Zalijeme vývarem a povaříme.
- Přidáme na nudličky pokrájené dršťky, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, pepř, sůl a povaříme asi 15 minut.
- Hotovou polévku dochutíme pažitkou nebo petrželkou.
- Při podávání posypeme každou porci strouhaným sýrem.