Rybí file na čínský způsob

Ingredience


Chléb konzumní 31 g
Cibulka jarní 4 ks
Čínské koření 1 kávová lžička
Filé z aljašské tresky 800 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej arašídový (podzemnicový) 100 ml
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 350 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme sůl,koření a mouku. Rybí řízky obalíme v této směsi, ve vajíčku a v rozdrobeném chlebu.
  2. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatohněda. Smaženou rybu dáme okapat na ubrousek a uchováme v teple.
  3. Nakrájenou cibulku a rajčata zbavená semínek a nakrájená osmahneme na másle. Po jedné minutě přidáme sójovou omáčku. Usmaženou rybu přelijeme vzniklou omáčkou.
  4. Ozdobíme nakrájenou paprikou,pažitkou a můžeme podávat.