Rybí file na čínský způsob
Ingredience
Chléb konzumní |
31 g |
Cibulka jarní |
4 ks |
Čínské koření |
1 kávová lžička |
Filé z aljašské tresky |
800 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
100 ml |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
350 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme sůl,koření a mouku. Rybí řízky obalíme v této směsi, ve vajíčku a v rozdrobeném chlebu.
- Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatohněda. Smaženou rybu dáme okapat na ubrousek a uchováme v teple.
- Nakrájenou cibulku a rajčata zbavená semínek a nakrájená osmahneme na másle. Po jedné minutě přidáme sójovou omáčku. Usmaženou rybu přelijeme vzniklou omáčkou.
- Ozdobíme nakrájenou paprikou,pažitkou a můžeme podávat.