Kapr po řecku
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kapr obecný |
300 g |
Kečup |
40 g |
Olej stolní |
20 g |
Olivy černé |
2 ks |
Salát hlávkový |
0.25 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté porce kapra osolíme a upečeme na oleji.
- Do zbylého oleje přidáme kečup, přilijeme víno, trochu vývaru a citronovou šťávu. Necháme přejít varem a podle chuti osladíme.
- Omáčkou přelijeme kapra a každou porci posypeme natvrdo vařeným, nasekaným bílkem. Zdobíme hlávkovým salátem a olivou.