Celer zapečený se šunkou a sýrem
Ingredience
Celer bulvový |
200 g |
Houby čerstvé |
50 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme jej a nakrájíme na plátky.
- Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu celeru a na ni vrstvu uvařených, nasekaných hub promíchaných s nasekanou šunkou a nakrájenými rajčaty. Zalijeme moukou rozmíchanou s vývarem a povařenou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéci.