Celer zapečený se šunkou a sýrem

Ingredience


Celer bulvový 200 g
Houby čerstvé 50 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Rajčata 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme jej a nakrájíme na plátky.
  2. Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu celeru a na ni vrstvu uvařených, nasekaných hub promíchaných s nasekanou šunkou a nakrájenými rajčaty. Zalijeme moukou rozmíchanou s vývarem a povařenou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéci.