Krymský salát
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
20 g |
Citrony |
0.5 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
20 g |
Paprikové lusky čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
60 g |
Rajčata |
100 g |
Salám jemný |
100 g |
Salát hlávkový |
0.25 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V misce utřeme protlak, olej, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Přidáme uvařený, na kostičky nakrájený celer, omyté, nakrájené papriky, rajčata, sýr, salám a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše dobře promícháme.
- Hotový salát zdobíme listy hlávkového salátu.