Hovězí polévka s bramborami a rýží

Ingredience


Brambory 2 ks
Cibule 2 ks
Hovězí maso přední 400 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Nakrájíme na malé kostičky. Vývar přecedíme a vložíme do něj spařenou a propláchnutou rýži, oloupané syrové brambory nakrájené na kostky a na kostičky nakrájenou a osmaženou mrkev a cibuli.
  2. Přidáme pepř, sůl a vše uvaříme doměkka.
  3. Do hotové polévky vrátíme nakrájené maso a posypeme petrželkou.