Hovězí polévka s bramborami a rýží
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso přední |
400 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso omyjeme, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Nakrájíme na malé kostičky. Vývar přecedíme a vložíme do něj spařenou a propláchnutou rýži, oloupané syrové brambory nakrájené na kostky a na kostičky nakrájenou a osmaženou mrkev a cibuli.
- Přidáme pepř, sůl a vše uvaříme doměkka.
- Do hotové polévky vrátíme nakrájené maso a posypeme petrželkou.