Hovězí s masem a fazolkami
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
4 polévková lžíce |
Hovězí maso přední |
250 g |
Kosti hovězí řídké |
200 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Kosti omyjeme, zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme očištěné maso a uvaříme doměkka. Před koncem varu přidáme cibuli, zeleninu a koření.
- Vaříme ještě asi 10 minut. Vývar přecedíme.
- Do šálků nebo talířů vložíme žloutky, nakrájené nahřáté fazolky, na kostičky nakrájené maso a vše zalijeme horkým vývarem.
- Každou porci posypeme jemně nasekanou petrželkou.