Hovězí s masem a fazolkami

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 4 polévková lžíce
Hovězí maso přední 250 g
Kosti hovězí řídké 200 g
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kosti omyjeme, zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme očištěné maso a uvaříme doměkka. Před koncem varu přidáme cibuli, zeleninu a koření.
  2. Vaříme ještě asi 10 minut. Vývar přecedíme.
  3. Do šálků nebo talířů vložíme žloutky, nakrájené nahřáté fazolky, na kostičky nakrájené maso a vše zalijeme horkým vývarem.
  4. Každou porci posypeme jemně nasekanou petrželkou.