Květák s houbami
Ingredience
Květák |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej stolní |
20 g |
Rajčata |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na oleji.
- Potom přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata a na růžičky rozebraný, uvařený květák. Osolíme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a podusíme.
- Nakonec do hotového pokrmu přidáme žloutek a smetanu. Necháme jen prohřát.