Kapr dušený na paprice
Ingredience
Kapr obecný |
1000 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Slanina vepřová |
75 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1000 ml |
Sůl |
20 g |
Tuk |
75 g |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce, které protkneme slaninou. Maso mírně osolíme, poprášíme paprikou a opečeme na tuku.
- Kapra vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, rozpustíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zastříkneme vodou a rozšleháme.
- Vše zalijeme smetanou, mírně osolíme, krátce povaříme a omáčku přecedíme na kapra.
- Nakonec kapra v omáčce ještě dodusíme.
- Ihned podáváme.