Kapr dušený na paprice

Ingredience


Kapr obecný 1000 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Paprika mletá sladká 30 g
Slanina vepřová 75 g
Smetana 12% (konzumní) 1000 ml
Sůl 20 g
Tuk 75 g
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce, které protkneme slaninou. Maso mírně osolíme, poprášíme paprikou a opečeme na tuku.
  2. Kapra vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, rozpustíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zastříkneme vodou a rozšleháme.
  3. Vše zalijeme smetanou, mírně osolíme, krátce povaříme a omáčku přecedíme na kapra.
  4. Nakonec kapra v omáčce ještě dodusíme.
  5. Ihned podáváme.