Husí prsa bejlík na zázvoru
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Husí prsa |
1 ks |
Husí sádlo |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 ks |
Zázvor mletý |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zázvor, česnek a sůl utřeme. Do masa uděláme špičatým nožem otvory, do kterých dáme trochu směsi. Zbylou směsí potřeme povrch masa.
- Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložím na ni připravená prsa a necháme je dusit do měkka za mírného podlévání.
- Šťávu zaprášíme hladkou moukou a prsa dopečeme již odkrytá.
- Jako přílohy podáváme jemné knedlíky, rýži nebo saláty.