Ovocná valašská chamula
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Jablka |
600 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Pšeničná krupice |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky a s malým množstvím vody rozvaříme. Přisladíme, osolíme, dolijeme mlékem rozmíchaným s krupicí a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
- Kaši nalijeme na talíře, omastíme máslem, posypeme strouhaným tvarohem a pocukrujeme.
- Podáváme s chlebem.