Rajčatová s ovesnými vločkami

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 špetka
Mouka ječná 30 g
Ovesné vločky 60 g
Pažitka 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tuk 30 g
Voda pitná 1250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, tuku a cibule připravíme světlou cibulovou jíšku, opepříme, zředíme vodou, rozšleháme a 10 minut povaříme.
  2. Přidáme vločky, uvaříme doměkka a prolisujeme. Přidáme protlak a krátce povaříme.
  3. Osolíme, přidáme cukr, citrónovou šťávu a pažitku.