Rajčatová s ovesnými vločkami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 špetka |
Mouka ječná |
30 g |
Ovesné vločky |
60 g |
Pažitka |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
30 g |
Voda pitná |
1250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky, tuku a cibule připravíme světlou cibulovou jíšku, opepříme, zředíme vodou, rozšleháme a 10 minut povaříme.
- Přidáme vločky, uvaříme doměkka a prolisujeme. Přidáme protlak a krátce povaříme.
- Osolíme, přidáme cukr, citrónovou šťávu a pažitku.