Rajčatová pikantní
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
50 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a caa 20 minut vaříme.
- Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku.
- Rajčatový vývar procedíme a prolisujeme, přidáme jíšku, mléko, pepř a povaříme ještě 10 minut.
- Ochutíme polévkovým kořením a posypeme petrželkou.