Rajčatová pikantní

Ingredience


Cibule 1 ks
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 špetka
Rajčata 500 g
Sůl 1 špetka
Tuk 50 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a caa 20 minut vaříme.
  2. Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku.
  3. Rajčatový vývar procedíme a prolisujeme, přidáme jíšku, mléko, pepř a povaříme ještě 10 minut.
  4. Ochutíme polévkovým kořením a posypeme petrželkou.