Rybí polévka s tykví
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
500 g |
Nové koření celé |
3 ks |
Pepř černý celý |
6 ks |
Petržel - nať |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
40 g |
Tykev |
1 ks |
Voda pitná |
1500 ml |
Zelenina kořenová |
100 g |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu očistíme, opláchneme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme zeleninu, koření a uvaříme doměkka. Na polovině tuku osmahneme na kostičky nakrájenou tykev.
- Vývar procedíme, přidáme osmahnutou tykev a 10 minut povaříme.
- Posypeme petrželkou. Rybí maso vykostíme, nakrájíme a vložíme do polévky.
- Podáváme s osmaženými kostičkami žemle.