Rybí polévka s tykví

Ingredience


Cibule 1 ks
Kapr obecný 500 g
Nové koření celé 3 ks
Pepř černý celý 6 ks
Petržel - nať 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuk 40 g
Tykev 1 ks
Voda pitná 1500 ml
Zelenina kořenová 100 g
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu očistíme, opláchneme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme zeleninu, koření a uvaříme doměkka. Na polovině tuku osmahneme na kostičky nakrájenou tykev.
  2. Vývar procedíme, přidáme osmahnutou tykev a 10 minut povaříme.
  3. Posypeme petrželkou. Rybí maso vykostíme, nakrájíme a vložíme do polévky.
  4. Podáváme s osmaženými kostičkami žemle.