Kuřecí jatýrka na thajský způsob
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová tráva |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Játra kuřecí |
450 g |
Limetková šťáva |
3 polévková lžíce |
Máta |
12 ks |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
3 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na rozpálený olej dáme nakrájená jatýrka a asi čtyři munuty je restujeme na mírném ohni.Přidáme nakrájenou šalotku a nakrájený česnek.Asi dvě minuty restujeme.
- Přidáme rybí omáčku,praženou mletou rýži,cukr,voňatku nadrobno nakrájenou,limetkovou šťávu a nakrájený koriandr.Promícháme a pánev odstavíme.
- Na talíři pokrm ozdobíme mátovými lístky.