Treska pečená na másle
Ingredience
Citrony |
200 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Sůl |
30 g |
Treska aljašská |
1500 g |
Tuk |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Ryby zbavíme kostí, očistíme je a omyjeme. Maso nakrájíme na porce, kolmo přes hřbet je nařízneme a do zářezů vložíme plátky omytého citronu.
- Tresku osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pánve s tukem a v troubě rychleji opečeme. Při pečení přeléváme výpekem.
- Před vyjmutím z trouby přidáme máslo a rybu přelijeme výpekem s máslem.
- Ihned podáváme.