Sicilská roštěná

Ingredience


Brambory 300 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej stolní 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelenina kořenová 140 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
  2. Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, zředíme vývarem a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla.
  3. Na plátky nakrájené brambory rozložíme na plech a dáme upéci. Přidáme omytou, očištěnou, na nudličky nakrájenou a uvařenou zeleninu, promícháme s olejem a necháme chvíli v troubě. Pokrm osolíme.
  4. Při podávání dáváme brambory se zeleninou doprostřed talířů, přes ně plátek masa, přelijeme vše šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.