Dánské telecí maso
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
5 g |
Protlak rajčatový |
20 g |
Salát hlávkový |
0.25 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a po každé straně grilujeme asi 4-5 minut. (Místo grilování můžeme maso dusit).
- Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Dáme do vymazané zapékací mísy srazit.
- Na teplý talíř položíme maso, na maso vaječnou sedlinu, rajčatový protlak a kousek másla. Každou porci ozdobíme listem hlávkového salátu.