Dánské telecí maso

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Petržel - nať 5 g
Protlak rajčatový 20 g
Salát hlávkový 0.25 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 200 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a po každé straně grilujeme asi 4-5 minut. (Místo grilování můžeme maso dusit).
  2. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Dáme do vymazané zapékací mísy srazit.
  3. Na teplý talíř položíme maso, na maso vaječnou sedlinu, rajčatový protlak a kousek másla. Každou porci ozdobíme listem hlávkového salátu.