Zeleninový nákyp
Ingredience
Celer bulvový |
20 g |
Květák |
100 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mléko polotučné |
20 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g |
Mrkev kořen |
40 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Pórek |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěnou zeleninu uvaříme a nadrobno nakrájíme.
- Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel. Do prochladlého vmícháme vejce a zeleninu a okořeníme solí, sekanou petrželkou a špetkou muškátového květu.
- Zapečeme v máslem vymazané zapékací míse.