Aljašská treska zapečená se sýrem

Aljašská treska zapečená se sýrem - obrázek

Ingredience


Citrony 200 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 500 g
Petržel - nať 20 g
Sůl 30 g
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Treska aljašská 1500 g
Tuk 120 g
Vejce slepičí 400 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby zbavíme páteřní kosti a ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme krátce odležet.
  2. Potom je krátce opečeme na tuku, vložíme do máslem vytřené zapékací misky, zastříkneme vodou a pod pokličkou krátce podusíme.
  3. Vejce rozšleháme s mlékem, mírně osolíme, vlijeme na podušené tresky, posypeme strouhaným sýrem a v troubě rychleji zapečeme.
  4. Ihned podáváme.
  5. Při podávání pokrm pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.