Aljašská treska zapečená se sýrem
Ingredience
Citrony |
200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
500 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
30 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Treska aljašská |
1500 g |
Tuk |
120 g |
Vejce slepičí |
400 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Ryby zbavíme páteřní kosti a ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme krátce odležet.
- Potom je krátce opečeme na tuku, vložíme do máslem vytřené zapékací misky, zastříkneme vodou a pod pokličkou krátce podusíme.
- Vejce rozšleháme s mlékem, mírně osolíme, vlijeme na podušené tresky, posypeme strouhaným sýrem a v troubě rychleji zapečeme.
- Ihned podáváme.
- Při podávání pokrm pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.